نميتوان براي تمام ورزشها حکم کلي صادر کرد، درحالحاضر ورود زنان به سالنهاي ورزشي شامل شنا، بوکس و فوتبال نميشود، اما شامل واليبال، هندبال، بسکتبال، تنيس و... ميشود. ورزشها طبقهبندي شده و ملاحظات مختلف در نظر گرفته شده است. پس از بررسي فراوان، اين نتيجه حاصل شد که ورود زنان به ورزشگاهها هيچ اشکالي از نظر شرعي ندارد و بايد سازوکار لازم براي حضور زنان فراهم شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، شوراي امنيتملي با بسته پيشنهادي وزارت ورزش و جوانان و معاونت زنان رياستجمهوري براي ورود زنان به سالنهاي ورزشي موافقت کرده است. شهيندخت مولاوردي، معاون زنان رياستجمهوري در گفتوگو با «شرق» با بيان جزييات اين بسته ميگويد: «نميتوان براي تمام ورزشها حکم کلي صادر کرد، درحالحاضر ورود زنان به سالنهاي ورزشي شامل شنا، بوکس و فوتبال نميشود، اما شامل واليبال، هندبال، بسکتبال، تنيس و... ميشود. ورزشها طبقهبندي شده و ملاحظات مختلف در نظر گرفته شده است. پس از بررسي فراوان، اين نتيجه حاصل شد که ورود زنان به ورزشگاهها هيچ اشکالي از نظر شرعي ندارد و بايد سازوکار لازم براي حضور زنان فراهم شود.»
«فعلا قدمبهقدم بايد جلو برويم»؛ اين عبارتي است که مولاوردي براي حضور زنان در ورزشگاهها به کار برده و ادامه ميدهد: طبق برنامهاي که قبلا اعلام شده بود، کميته مشترکي با وزارت ورزشوجوانان برگزار شد و قرار شد تا نتايج و پيشنهادات آن جلسه به شورايعالي امنيتملي ارسال شود و تصميمگيري نهايي در آنجا صورت گرفت.
حالا با گذشت نزديک به ٩ ماه از دستور روحاني به هياتدولت براي فراهمکردن مقدمات حضور زنان در ورزشگاهها انگار قفل حضور زنان در سالنهاي ورزشي با کليد دولت تدبيرواميد در برخي رشتههاي ورزشي در حال بازشدن است. قفلي که دولت پيشين هم براي بازشدنش تلاشهاي ناکامي داشت. تاکنون دولت توانسته گامهاي بهعقبرفته را پيش برود و درهاي سالنهاي ورزشي و نه ورزشگاهها که چندسالي به روي زنان بسته شده بود، دوباره باز ميشود.
در همين زمينه عبدالحميد احمدي، معاون فرهنگي، آموزشي و پژوهش وزير ورزش و جوانان از تاييد طرح پيشنهادي براي حضور خانمها و خانوادهها در سالنهاي ورزشي از سوي شوراي امنيت کشور خبر داد و گفت: اين طرح امسال اجرايي ميشود.
وي در گفتوگو با ايرنا افزود: سال گذشته وزارت ورزش و جوانان آييننامه جامع خود را براي حضور خانوادهها و زنان در سالنهاي ورزشي به شوراي امنيت کشور ارايه کرد که خوشبختانه اواخر سال ٩٣مورد تاييد اين شورا قرار گرفت.
وي يادآور شد که اين طرح با درنظرگرفتن تمامي جوانب و با رويکردي ايجابي تنظيم شده است. درحاليکه معاون زنان رياستجمهوري اعلام کرد که هيچ اشکال شرعياي در اين زمينه وجود ندارد، اما همچنان درِ ورزشگاهها بسته ميماند و معاون وزير ورزش عنوان کرده در برخي رشتههاي ورزشي نه خانوادهها طالب حضور هستند و نه امکان حضور وجود دارد، زيرا تعدادي از اين ورزشها مردانه است. ورزشهايي همچون شنا، بوکس و البته فوتبال. معاون وزير ورزش با بيان اينکه سالنهاي ورزشي را بايد به سمت حضور خانوادهها برد تا با خروج از حالت تکبعدي، فضاي سالنهاي ورزشي تلطيف شود، افزود: اين طرح مجموعهاي از ملاحظات فرهنگي، اجتماعي و شرعي است.
وي درباره اينکه آيا اين طرح در سراسر کشور اجرايي ميشود يا خير؟ گفت: پيشبينيهايي در اين زمينه صورت گرفته است و حضور خانمها و خانوادهها در سالنهاي ورزشي به تناسب رشتهها بستگي دارد که ما نيز تصميم داريم اين طرح را در سالجاري اجرا کنيم. سال گذشته با آغاز ميزباني ايران در جام جهاني واليبال، زنان خواستار حضور در ورزشگاه آزادي براي تشويق مليپوشان شدند؛ اين خواسته زنان با وجود دستور رياستجمهوري براي پيگيري حضور زنان در ورزشگاهها با مخالفت روبهرو شد.
در ادامه برخي مجامع بينالمللي ورزشي از جمله فدراسيون بينالمللي واليبال از ايران خواستند تا زمينه حضور بيشتر زنان را در سالنهاي ورزشي با توجه به آييننامهها و مقررات بينالمللي ورزشي مهيا کند. کميته مشترک معاونت زنان رياستجمهوري و وزارت ورزش مسوول تدوين بسته پيشنهادي و راهکارهاي ورود زنان به ورزشگاه شدند و بهمنماه سال گذشته، آييننامه جامع خود را براي حضور خانوادهها و زنان در سالنهاي ورزشي به شوراي امنيت کشور ارايه دادند. کمي پس از اين اقدام دولت، تيمملي واليبال ايران ميزباني ليگ جهاني را بهخاطر ممنوعيت ورود زنان به ورزشگاه از دست داد. اتفاقي که شرايط را براي تيم ملي واليبال سخت ميکند. در همان روزها سپ بلاتر، رييس فيفا، گفت ممنوعيت ورود زنان به استاديومهاي فوتبال غيرقابلقبول است و از مقامهاي ايران خواست که به اين ممنوعيت پايان بدهند. آقاي بلاتر در هفتهنامه فيفا نوشته است: «وقتي نوامبر۲۰۱۳ به ايران رفتم علاقه شديد مردم به فوتبال تنها چيزي نبود که به آن برخوردم. چيز ديگري که ديدم قانوني بود که حضور زنان در ورزشگاهها را ممنوع ميکرد.»
رييس فدراسيون جهاني فوتبال ميگويد از حسن روحاني، رييسجمهور ايران خواسته است که در ميانمدت اين وضعيت «غيرقابلقبول» را تغيير دهد، بااينحال از آن زمان تاکنون اتفاقي نيفتاده است. سپ بلاتر گفته است: «اين وضعيت نميتواند ادامه پيدا کند و از مقامهاي ايران ميخواهم درهاي ورزشگاههاي کشور را به روي زنان باز کنند.»حالا دولت روحاني توانسته يک گام به جلو بردارد و زنان ميتوانند در سال جديد به تماشاي مسابقات واليبال، بسکتبال و... بروند اما براي ورود زنان به ورزشگاهها براي تماشاي فوتبال همچنان بايد منتظر ماند و به حرکت قدمبهقدم دولت يازدهم دل بست.